• aleksandar-kosina-studio-profesional
  • aleksandar-vujkov-mali-liman
  • anica-stanic-sah
  • branislav-popkonstantinovic-casovnik
  • igor-kekeljevic-lady-godiva
  • ivica-nikolic-brod
  • ivica-nikolic-stamparska-masina
  • kristina-nikolic-profesor-max
  • nenad-poznanovic-gratska-kuca
  • zorica-raus-ucionica

CGA 2019

 
Treća beogradska konferencija kompjuterske grafike i umetnosti (CGA Belgrade) posebnu pažnju posvećuje edukaciji i mladim talentima. Svi sadržaji su besplatni, a mesta je ostalo još malo.
 

Ako već imaš iskustva i odlučio si se za oblast industrije kojom želiš da se baviš,  onda poseti ovu stranicu i prijavi se za neku od radionica ili masterklasova. 

 

Interesuje te dizajn zvuka u igricama? Prijavi se za radionicu Šejna Berija na temu Dizajn zvuka za karaktere u gricama na mobilnim uređajima. Banko Sujić, Mirko Stojković i Pavle Dinulović iz Laboratorije ineraktivnh umetnosti FDU uvešće te u virtuelnu realnost, a ako VR nije tvoj izbor već te zanima Umetnost i nauka predavanja VFX-a, prjavi se za radionicu Lorenca Sijmeta koji stiže čak sa Centennial koledža.

Pored toga, Branislav Pavlović naučiće te kako se kreira oružje u AAA igricama., a Majkl B. Nelsen provešće te kroz proces kreiranja dima i vatre u komjuterskoj grafici

Ali ni to nije sve, Klaudija Čermak, dobitnica Oskara za rad na filmu Troja koja potpisuje vizualne efekte za seriju Crno ogledalo (Black Mirror) unaprediće tvoje poznavanje Nuke programa nakon čega sledi masterklas Bogdana Amidžića na temu rešavanja problema u VFX produkciji.

 

Znamo koliko je prvi utisak važan, ali isto tako znamo koliko insajderski trikovi i saveti mogu biti od pomoći kada se nađete pred regruterima. Zato smo ove godine pozvali Alvina Hanta iz The Rookies-a, Branislava Pavlovića iz Ubisoft-a, Carsten Biernata iz Nordeusa, Dalibora Dejanovića sa Centannial koledža, Maksima Ljubenkovića iz Crater Studija i tim iz 3Lateral da te pripreme za industriju. Postavljanjem portfolija na ovoj stranici imaš priliku da dobiješ stručno mišljenje o svojoj prezentaciji radova. 

 

Ali to nije sve, 3lateral tim spremio je još nešto. Tokom dvodnevnog programa na štandu 3lateral-a moći ćeš da iskusiš kako izgelda razgovor za posao i dobiješ savete kako da se najbolje predstaviš u budućnosti. 

 

Vidimo se na CGA Belgrade 2019.

 

 

Kurs digitalnog vajanja

 

Preko leta se organizuje kurs za studente Animacije u inženjerstvu iz digitalnog vajanja stilizovanih karaktera. Kurs se realizuje u programu Blender, ali se uče opšti principi koji su primenjivi i u drugim 3d programima. Dužina kursa je 9 dana, po 2 časa dnevno. Kurs se održava online, radnim danima 26.07. -05.08. , 16-18h.

 

Prijava za kurs je preko linka: https://forms.gle/5WBTT7CFjJTPT7kJ9

 

Opširnije...

Izložba "KRAČUN" u Galeriji Matice Srpske

Foto: Nenad Mihajlović / RAS Srbija, BLIC.RS

 

U realizaciji izložbe "Kračun", u organizaciji Galerije Matice srpske, učestvovao je tim sa Katedre za animaciju u inženjerstvu i Centra za digitalni dizajn. O izložbi i digitalizaciji ikonostasa možete pročitati više na sledećim linkovima: 

RTV:  Izložba "Kračun" povodom 172 godine od osnivanja Galerije Matice srpske

DANAS: 3D ikonosta i putavonje kroz barok i svet Teodora Kračuna

BIZLIFE: Prvi put u Srbiji: Interaktivni 3D ikonostasi (FOTO)

BETA: 3D izložba ikonostasa Teodora Kračuna u Galeriji Matice srpske (VIDEO)

BLIC: Izložba "Kračun" u Galeriji Matice srpske

 

Internet prezentacije ikonostasa možete pogledati na sledećim linkovima:

CGA 2019

 
Treća beogradska konferencija kompjuterske grafike i umetnosti (CGA Belgrade) posebnu pažnju posvećuje edukaciji i mladim talentima. Svi sadržaji su besplatni, a mesta je ostalo još malo.
 
Opširnije...

Otvaranje izložbe "KRAČUN" u Galeriji Matice Srpske

 

Izložba „KRAČUN“ koju organizuje Galerija Matice srpske u Novom Sadu biće otvorena u petak, 18. oktobra 2019. godine u 19 časova. U realizaciji multimedijalnog segmenta izložbe učestvovao je tim sa FTN-a sa Katedre za animaciju u inženjerstvu i Centra za digitalni dizajn.

Opširnije...

Đura Jakšić. Između mita i stvarnosti

 

Članovi Katedre za animaciju u inženjerstvu: dr Ratko Obradović, Isidora Đurić, dr Igor Kekeljević, Ivana Vasiljević i Katedre za teorije i interpretacije prostora u arhitekturi: dr Vesna Stojaković i Miloš Obradović aktivno su učestvovali u realizaciji izložbe “Đura Jakšić. Između mita i stvarnosti” koju organizuju Galerija Matice srpske u Novom Sadu i Narodni muzej u Beogradu.

 

Opširnije...

 

Prvi master inženjer računarske grafike na Fakultetu tehničkih nauka

 

Ivana Vasiljević je prvi master inženjer računarske grafike na Fakultetu tehničkih nauka.

 

Opširnije...

Showreel 2017

Članak u časopisu Svet Kompjutera

Dragi studenti,

u oktobarskom broju Sveta kompjutera, na strani 21 je intervju  o našim studijama, sa prof. dr Ratkom Obradovićem.  

 

 

 

Alternativa samoukosti

Diplomirani ste srednjoškolac koji obožava računarsku grafiku i animaciju? Želeli biste da svoju strast studirate u Srbiji?

 

Hteli biste da nakon studija bez problema nađete posao u struci, ali opravdano zazirete od pojedinih privatnih visokoobrazovnih ustanova sumnjivih reputacija i bez međunarodnog ranga i kredibiliteta na bilo kojoj skali? Najbolja alternativa amaterizmu i samoukosti je Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, koji, jedinstveno u Srbiji, nudi studijski program „Animacija u inženjerstvu” i zvanje diplomiranog inženjera računarske grafike. FTN je državni fakultet na kome se diplome i zvanja ne prodaju za novac, već zahtevaju dugotrajno i bolno, ali zabavno i ispunjavajuće „grejanje stolice”.

...

 

Izvor: http://www.sk.rs/2017/10/skds01.html